Eerste Communie en Vormsel 2021

Eerste Communie

Vanaf oktober (onder voorbehoud i.v.m. coronamaatregelen) gaat de voorbereiding van start voor de Eerste Communie. Alle kinderen van groep 4 worden uitgenodigd om hieraan mee te doen. Ook oudere kinderen zijn van harte welkom om zich aan te sluiten. Verder is het ook mogelijk voor de kinderen om tijdens het jaar gedoopt te worden mochten ze het Doopsel nog niet hebben ontvangen.

De voorbereiding op de Eerste Communie is regionaal: Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen-Noord. De voorbereidingsbijeenkomsten vinden plaats op zaterdagmiddag (voor kinderen die hun Eerste Communie zullen ontvangen in de Agathakerk in Beverwijk) en dinsdagmiddag voor de Mariakerk en andere kerken. De locatie voor deze bijeenkomsten is voor beide groepen de Esplanadezaal bij de Mariakerk, Spoellaan 1 in Heemskerk. Neem voor meer informatie contact op met Thamsen Vossen eerstecommuniegroep@gmail.com.

Vormsel

Ook gaat vanaf oktober (onder voorbehoud i.v.m. coronamaatregelen) de voorbereiding van start voor het Vormsel. Alle kinderen van groep 8 worden uitgenodigd om hieraan mee te doen. Ook oudere kinderen zijn van harte welkom om zich aan te sluiten. Elk jaar nodigen we de Bisschop uit om het Vormsel toe te dienen tijdens een feestelijke viering in één van de kerken in onze regio. De voorbereidingsbijeenkomsten vinden meestal plaats op woensdagavond in het Parochiecentrum bij de Laurentiuskerk in Heemskerk. Er vinden ook enkele bijeenkomsten plaats in de Klop, bij de O.L.V. Geboortekerk in Uitgeest.

Op woensdag 7 oktober 2020 is er een informatieavond voor de ouders/ verzorgers samen met hun
kind. In de Esplanadezaal van de Mariakerk (Spoellaan 3, Heemskerk) om 19.30. Tijdens deze avond kan kennis worden gemaakt met de werkgroep en geven we verdere informatie over het project.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pina Russo russo133@outlook.com of 06-27545594.

Aanmeldingsformulier H. Vormsel

Voor meer informatie: Brief uitnodiging H. Vormsel.

Namens de regionale werkgroepen van de Eerste Communie en het Vormsel,

Kapelaan Teun Warnaar