Onze lieve vrouwe geboortekerk in Uitgeest kleurt bloedrood op 23 november 2022 #RedWednesday

 

De Onze Lieve Vrouwe Geboorte Kerk in Uitgeest wordt woensdag 23 november 2022 ’s avonds, samen met tientallen kerken in Nederland en honderden wereldwijd, rood aangelicht. Met de actie #RedWednesday vraagt onze parochie in Uitgeest samen met de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood (ACN) aandacht voor vrijheid van godsdienst en de vervolging van christenen.

In onze kerk wordt er die avond om 19 uur een Heilige Mis gevierd voor mensen die om hun geloof worden vervolgd én voor hun vervolgers. De parochie doet mee aan #RedWednesday®, een internationale campagne van de stichting Kerk in Nood, om zo bewustzijn te creëren voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en om aandacht te vragen voor de schaal waarop in het bijzonder christenen worden vervolgd.

Vervolging
Dit jaar staat de campagne vooral in het teken van vervolgde Christenen, waarover Kerk in Nood op 16 december het tweejaarlijkse rapport Vervolgd en Vergeten? 2020-2022 publiceert. De studie is een aanvulling op het rapport over godsdienstvrijheid 2021. Uit onderzoek blijkt dat de vervolging van Christenen wederom is toegenomen. Wereldwijd worden Christenen in meer landen vervolgd en lastiggevallen dan welk ander geloof ook. Priesters worden vermoord, gelovigen worden ontvoerd, christelijke vrouwen worden verkracht en gedwongen hun geloof te verloochenen, kerken worden ontheiligd en gemeenschappen worden gedwongen te vluchten.