Bericht nieuwe Pastoor

Aan mijn parochianen

 

Per 13 december ben ik benoemd tot uw pastoor. En daarom wil ik me graag even aan iedereen voorstellen. Mijn naam is Ruben M. Torres, waarbij de M. staat voor Mendroso, maar u mag me allemaal Pastoor Ruben noemen. Ik ben geboren op 5 januari 1971 in Naga City, op de Filippijnen en kom uit een gezin met zeven broers en zussen. Ik ben de nummer 4 en ik heb drie broers en drie zussen, waarmee ik nog regelmatig, door de omstandigheden, vooral digitaal contact heb. Gelukkig is er via social media veel mogelijk, zodat we elkaar ook echt even kunnen zien, al zou ik ze heel graag ook even willen vasthouden! Evenals mijn stiefmoeder, die al op hoge leeftijd is en die ik zo graag nog even in het echt zou zien.

Ik ging in de Filippijnen naar het Klein- en Grootseminarie van de Heilige Rozenkrans waar ik 4 jaar filosofie en 4 jaar theologie studeerde.

Na mijn seminariestudies ging ik naar de Universiteit van Nueva Caceres waar ik mijn Bachelor of Arts-graad in Psychologie behaalde.

Ik ben in 2004 naar Nederland gekomen. Op 10 juni 2006 ben ik door bisschop Mgr. Punt priester gewijd in de Sint-Bavokathedraal te Haarlem, waardoor juist die St. Bavokathedraal een bijzondere plek voor me geworden is.

Na mijn wijding diende ik in diverse parochies van het bisdom. In 2012 ben ik als kapelaan begonnen in de parochies van OLV Onbevlekt Ontvangen in Nieuw-Vennep en St. Johannes de Evangelist in Buiten Kaag. Daar werd ik warm ontvangen en had men veel geduld met me, waardoor ik me langzamerhand zekerder ging voelen. Nederlands is een moeilijke taal, maar veel vrijwilligers hielpen me en zo burgerde ik ook echt in.

In 2014 werd ik daar pastoor. Dus in totaal heb ik daar 9 jaar als priester gewerkt. Nieuw-Vennep/Buitenkaag is een samenwerkingsverband met twee kerkgebouwen en twee verschillende geloofsgemeenschappen. Het is boeiend om te zien dat elke geloofsgemeenschap zijn eigen energie en karakter heeft. Ik verwacht dat ik dat hier in de toekomst ook zal tegenkomen.

Toen Mgr. Hendriks mij op de hoogte bracht van mijn nieuwe benoeming bij u, heb ik oprecht en onmiddellijk geantwoord: “JA” (Mij geschiede naar uw woord!).

Het is een nieuwe uitdaging en ik vind het een mooi avontuur. Ik houd ervan om veel mensen en families te ontmoeten en ik hoop dat in de toekomst in uw parochies ook te kunnen voortzetten. Uiteraard zal ik mij ook inzetten om zo snel mogelijk in mijn nieuwe omgeving gewend te raken en ik hoop dat u mij daar bij zult willen helpen en ondersteunen.

Het warme welkom dat ik nu al heb mogen ervaren geeft mij heel veel vertrouwen in onze toekomst!

God zegene u allen!