Tieners en jongeren

Er is in onze regio een tienergroep en een jongerengroep.

YOUth0251 Tieners

Elke maand komen de tieners (12-15 jaar) van de regio samen. De bijeenkomsten zijn meestal op een zondagavond van 18.00 tot 19.30 in het parochiecentrum bij de Laurentiuskerk, A. Verherentstraat 2, Heemskerk. Tijdens de avond wordt een prikkelend onderwerp eerst kort ingeleid en daarna bespreken de jongeren het onderwerp in kleinere groepjes. Aan het einde komen ze dan weer samen om de avond af te ronden. Naast deze avonden doen de jongeren ook mee aan verschillende sportieve activiteiten en is er een BBQ en een kerstdiner. Meer info bij Sindo Núñez, sindo@xs4all.nl.

JZN

Jongeren Zonder Naam (Heemskerk). Georganiseerd door jongeren wordt er verdieping gegeven en gevonden over het geloof, de kerk en de bijbel. Soms komen er sprekers, soms lezen we een stuk uit de bijbel. Het tweede deel van de bijeenkomst bestaat (bijna) altijd uit het uitwisselen van gedachten over het betreffende onderwerp. Hoe denk jij over het geloof en hoe kun je het toepassen in het dagelijks leven? Hoe doet een ander dit?

De bijeenkomsten zijn op de derde zondag van de maand, meestal van 19.30 tot 21.00 in het parochiecentrum bij de Laurentiuskerk, A. Verherentstraat 2, Heemskerk. Contact persoon Niels Bleeker, nbleeker@outlook.com.

JKH

JKH staat voor Jongerenkerk Heemskerk. Elke vrijdag repeteert het jongerenkoor van 19.30 tot 21.30 en eens per maand zingen ze tijdens de jongerenviering. De repetities en de vieringen vinden plaats in de Mariakerk, Spoellaan 1, Heemskerk. Naast het zingen organiseert de JKH allerlei andere activiteiten. Na de vrijdagse repetities is er de gelegenheid iets te drinken in de eigen ruimte bij de kerk die het Home wordt genoemd. Meer info bij het bestuur van de JKH, jkheemskerk@gmail.com.

JPC 15+

JPC 15 plus staat voor Jongeren Pastoraat Castricum. Dit houdt in dat jpc15plus een jongerengroep is voor jongeren vanaf 15 jaar die het gezellig vinden om met een groep van rond de 10 mensen, 1 keer in de 2 weken op zaterdag iets leuks doen met elkaar. Voor deze jpc avond wordt door 2 groepsleden een programma in elkaar gezet dat vanaf 20:00 uur tot 21:30 duurt. Tussen deze programma’s zit erg veel verschil. Het kan een muziekavond of een sportief programma zijn, maar het kan ook wat serieuzer zijn zoals het programma met een gastspreker. Na het programma is er tijd om een drankje met elkaar te drinken, een spelletje te doen of zomaar gezellig met elkaar te kletsen.

Ben je ken je iemand tussen de 15 en 25 jaar oud, die interesse heeft om bij JPC te komen? Stuur dan een mailtje naar info.jpc15plus@gmail.com en kom gezellig een keertje langs! De avonden vinden plaats op het parochiecentrum bij de Pancratiuskerk, Dorpsstraat 115, Castricum.