Parochie, pastores en bestuur

De parochie Onze Lieve Vrouwe Geboorte te Uitgeest maakt deel uit van het Samenwerkingsverband Regio Heemskerk bestaande uit de parochies van Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest, Velsen-Noord en Wijk aan Zee.

De pastorale leiding van onze parochie is primair in handen van pastoor Kaleab Maresha Shiferaw. Alle pastores, werkend binnen het Samenwerkingsverband zijn breed ingezet en zullen dus regelmatig ook in onze parochiekerk zichtbaar zijn tijdens de vieringen.

Bisdom Haarlem

Als onderdeel van de Wereldkerk maakt onze parochie deel uit van het Bisdom Haarlem-Amsterdam en het Dekenaat Haarlem.

Regionaal parochiebestuur

Samen met onze zusterparochies H. Laurentius en H. Maria Heemskerk en De Goede Herder Castricum vormen wij de Regio Heemskerk.

Het regionaal parochiebestuur bestaat uit:

Deken Ton Cassee, voorzitter in solidum
Pastoor Kaleab Maresha Shiferaw in solidum
Bert Jan Rozestraten, gedelegeerd voorzitter Heemskerk
Piet van der Horst, secretaris Castricum
Wilma Groot, lid, Uitgeest
Wim Brugman, lid, Uitgeest
Rita Dufrenne, lid, Heemskerk
Wendy van de Meer,lid, Castricum

1901 EK Castricum
e-mail: info@regioheemskerk.nl

Locatieraad

De parochie O.L.Vrouwe Geboorte te Uitgeest heeft haar eigen locatieraad, deze bestaat uit:

Pastoor Kaleab, voorzitter
Teun Jonker, vice-voorzitter
Wilma Groot, secretaris
Gerrit Groen, penningmeester
Jaap Schalk, lid en bouwkundige zaken
Jeanne Beentjes, lid en facilitaire diensten
Wim Brugman, lid

Langebuurt 37
1911 AS Uitgeest
E-mail: rkparochieuitgeest@ziggo.nl

Met trots vermelden wij dat de parochie kan beschikken over meer dan 250 actieve vrijwilligers die de parochie op tal van manieren ondersteunen.

Bewaren